Kulübümüzün Genel Müdürü Cenk Özeker, Independent Türkçe’ye özel bir röportaj verdi.
Karagümrük tarihinden, hedeflerine kadar samimi açıklamalar yapan Özeker, semtimizin özelliklerinden de bahsetti.
Bir “Hayalin” Kulübüyüz
“Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma’nın bir hayali vardı. ‘Ben hep bir profesyonel takımda çalıştım. Bir gün profesyonel bir kulübün sahibi olup yapılan hataları yapmamak, bu işin farklı şekillerde de yapıldığını göstermek istiyorum’ dedi. Böylelikle Karagümrük hikayemiz başladı.”
“4 yılda UEFA’ya katılan bir semt takımı olma hayalimiz var. Tabii bu çok ciddi, oldukça agresif bir hedef. Çünkü 2 sene üst üste şampiyon olmanız gerekiyor. Ondan sonra Süper Lig’de ilk dörde girmeniz veya Türkiye Kupası’nı kazanmanız gerekiyor. Hiç kolay bir şey değil ama hedefleri böyle koymazsanız bizim burada olmamızın bir anlamı yok. Bir önceki işinde 800 milyon dolar yöneten bir arkadaştı. Onu da hayalimize ortak ettik. Ondan sonra başka arkadaşlara, ‘böyle böyle hayallerimiz var bizimle yürür müsünüz’ dedik. ‘Yürürüz’ dediler. Daha sonra futbol takımına geldik. Süper Lig’de senelerce oynamış tecrübeli arkadaşlarımızı Spor Toto 1. Lig’deki arkadaşlarımızı ve elimizde hali hazırda bulunan genç değerleri birleştirip bir takım yarattık.”
Bir Kulüpten Çok Daha Fazlasıyız
“Karagümrük bir kulüpten çok daha fazla şey ifade ediyor. Neyzen Tevfik’in yaşadığı, Beşiktaş’ın efsane futbolcularından Baba Hakkı’nın (Hakkı Yeten) yetiştiği bir kulüpten bahsediyoruz. Dolayısıyla bunu kaybetmemek adına asli hedefimiz, buradaki kültürü yüceltmek, var olan güzellikleri daha farklı bir platforma taşıyarak bir örnek teşkil etmek. Kültürünü hiç bozmamış, mahalle yaşamını olduğu gibi korumayı başarmış bir camiayız. Adımızdan çok daha fazla anlam ifade ediyoruz. Kulübün isminin beraber anıldığı bir sürü önemli kavramı var; büyüğe saygı var, küçüğe sevgi var, korumak var, imece var, mahalleden birinin zorda kalmasına kesinlikle izin vermeyen bir kültür var. Takımına, kendi ailesine sahip çıkar gibi sahip çıkan bir mahallesi var.”
Stadın Çevresi Yaşam Alanına Döndü
“Sabah saatlerinde ya da akşam iş çıkış saatlerinde, aynı anda 50-100 kişiyi yürürken ya da koşarken görebilirsiniz. Toplumun her kesiminden insan var o çok keyifli. Hani mahalleyle, ilçeyle ve toplumla bütünleşmenin de bir parçası oluyor. Bizi arıyorlar, ‘kaçta yürüyüşe gelebiliriz’ diye soruyorlar. ‘Burası sizin, bizi aramanıza gerek yok’ diyoruz.”
Karagümrük Stadı, Dünyanın İlk Müze-Stadı Olacak
“Doğal yapısını bozmadan, sadece restorasyon yaparak burayı değerlendirmek istiyoruz. Dünyada böyle bir yer yok. Kulüplerin kendi tarihlerini anlatan müzeleri var ama yaklaşık 2000 yıllık tarihi dokusu olan bir stadyum yok. Burası keyifli bir yer. Suriçi’nden bahsediyoruz. Şimdiki gençlere de aynı bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Bunlar insanları duygulandırsın, onları heyecanlandırsın istiyoruz.”